!MPRO – Festivalul Național de Improvizație începe pe 22 septembrie

!MPRO, singurul festival național de improvizație din România, ajuns la ediția a patra, se va desfășura între 22 şi 25 septembrie, la ARCUB Gabroveni, din Bucureşti.

Conceptul de anul acesta reunește improvizatorii în spectacole care iau cele mai diverse forme și stiluri, ca într-un caleidoscop.

Pe lângă trupele clasice, realizatorii spectacolelor au creat grupe mixte de improvizatori cu nivel similar de experienţă. În premieră în România se vor juca spectacole cu stiluri foarte curajoase – de la muzical cu liceeni la western, sketch comedy și un long-form inspirat de serialul Game of Thrones.

În plus, anul acesta !MPRO are doi invitați speciali din SUA, care vor fi traineri pentru toţi cei interesaţi de a fi mai spontani, dar şi pentru improvizatorii profesionişti. Două dintre spectacolele din festival se vor crea în urma atelierelor susținute de Jill Bernard și Joe Bill, co-fondatori de teatre şi actori cu peste 20 de ani de improvizație: The Romanian Scramble și The Last Straw.

Pentru cei care vor să-şi testeze pentru prima dată abilitățile de improvizatori, atât cei doi traineri internaționali cât și actorii români pregătesc worskhop-uri provocatoare şi pline de veselie. Sunt patru astfel de ateliere la care se pot face înscrieri direct de pe site-ul !MPRO – Festivalul Național de Improvizație.

Păstrând tradiția de anul trecut, în ultima seară a festivalului, cei doi traineri vor susține un spectacol apreciat și la nivel internațional, amuzant, curajos și teatral, în limba engleză: SCRAM.

O secţiune nouă în festival, cu intrare liberă, este !MPRO TALKS, o sesiune interactivă de discuții despre rolul improvizației în dansul contemporan. A acceptat provocarea Momo Sanno, coregraf, dansator și călător născut în România, cu studii la Academia de Balet din Stuttgart.

Biletele pentru fiecare dintre cele 12 spectacole din cadrul !MPRO – Festivalul Național de Improvizație, dar și abonamente de o zi sunt puse în vânzare pe site-ul festivalului și pot fi achiziționate în reţeaua Eventbook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS