Confidenţialitate

Moțiunea împotriva ministrului Transporturilor, la votul senatorilor

Moţiunea inițiată de Opoziție împotriva ministrului Transporturilor va fi dezbătută şi votată marţi, în plenul Senatului, începând cu ora 16.00, relatează Agerpres.

Textul este intitulat”România sub orânduirea PSD – Ruşinea Europei la infrastructura de transport”.

Cei 35 de iniţiatori ai moţiunii, senatori PNL şi USR, susţin că Lucian Şova “a adus în stare de dezastru sectorul rutier şi calea ferată din România” şi atrag atenţia asupra realităţilor care generează zilnic blocaje în trafic în aproape toate localităţile din ţară, dar mai cu seamă în municipii şi oraşe.

PNL consideră că un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii şi un susţinător al autostrăzilor şi susţine că Lucian Şova “este un veritabil ministru anti-autostrăzi”.

“Domnule ministru, este cazul să faceţi un pas în spate, împreună cu aparatul propriu din ministerul pe care îl coordonaţi, pentru a încerca să limităm situaţia gravă în care se afundă din ce în ce mai mult sistemul de transport rutier din România. Există foarte multe disfuncţionalităţi în acest domeniu, pe care, cu siguranţă, dumneavoastră nu le puteţi gestiona. Fondurile europene, domnule ministru, sunt aur curat pentru România, dar dumneavoastră nu-l doriţi. (…) Chiar colega dumneavoastră de partid, doamna comisar european Corina Creţu, a tras un semnal de alarmă şi s-a declarat extrem de îngrijorată. Un singur proiect a fost depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şi anume metroul Gara de Nord – Otopeni, neexistând alte proiecte noi pe infrastructura de transport. A fost un avertisment adresat direct dumneavoastră, domnule ministru Lucian Şova, prin care sunteţi pur şi simplu acuzat de dezinformare. (…) O zi în plus cu domnul Lucian Şova la conducerea Ministerului Transporturilor reprezintă ‘o breşă’ care se adânceşte tot mai mult în ‘peretele’ infrastructurii de transport din România şi o vulnerabilitate tot mai pronunţată la adresa sistemului nostru de transporturi. Această situaţie nu mai poate continua”, argumentează parlamentarii PNL, în textul moţiunii.