Moldovenii vin în România pentru Crăciunul pe rit vechi

În vreme ce pentru români sărbătorile de iarnă se apropie de sfârșit, pentru moldovenii de peste Prut acestea stau să înceapă.

Mulți dintre ei își vor petrece sărbătorile în România, iar cei care vor să evite aglomerația au început deja să vină.

În vama Albița din județul Vaslui este deja aglomerație, iar timpul de așteptare la punctul de trecere a frontierei spre România este de aproximativ 20 de minute.

Mii de cetățeni din Republica Moldova se îndreaptă spre stațiunile montane din România, unde vor petrece Crăciunul și Anul Nou pe stil Vechi.

A devenit deja o tradiție pentru moldoveni să vină în țara noastră, iar rezervările pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt făcute cu multe luni înainte.

În topul preferințelor se află stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și stațiunea Slănic Moldova, care în această perioadă se umple de basarabeni.

Nerăbdători să se bucure de ospitalitatea românească, mulți au început să vină din timp în România, ca să evite aglomerația.

Timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei din estul țării ar putea să crească până duminică inclusiv, cînd e ajunul Crăciunului pe stil vechi.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri pentru ca turiștii să nu aștepte mult la vamă, personalul fiind pregătit pentru a face față afluxului mare de mașini și călători.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS