Moise Guran: ”Asta este o invitație de plecat din țară, pentru tineri” – VIDEO

„Noi, ca societate, trebuie să dezbatem! Nu suntem niște păpădii în bătaia vântului să ne alunge… Asta este o invitație de plecat din țară, pentru tineri. Trebuie să fim atenți cu lucrurile astea! Trebuie să spunem: e neconstituțional mult din ce scrie acolo! Să plătești taxe în România este o îndatorire, potrivit Constituției, dar și o onoare. Cum să le spui taxă pe lăcomie?! Orice ar fi ei, lacomi, bancheri, dar cum să le spui așa ceva când îți plătesc taxe?”, s-a întrebat Moise Guran, în direct la Europa FM.

”Asta e campania lor electorală. (…) Doi ani de aici încolo nu vor face decât să diabolizeze capitaliștii”, crede Moise Guran, care a făcut acest comentariu în finalul Ediției Speciale de miercuri.

Taxa pe lăcomie

în urmă cu o zi, Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR.

Știm foarte bine diferența dintre dobânda la depozite și la credite, reprezintă pentru bănci un profit. Putem și noi, ca Guvern, să aplicăm niște măsuri”, a spus ministrul.

Astfel, taxa este 0 dacă nivelul mediu al ROBOR la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului ROBOR la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media ROBOR este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media ROBOR este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială ROBOR depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual.

„În funcție de lăcomia băncilor, vom vedea impactul acestei măsuri”, a mai spus ministrul Eugen Teodorovici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS