Confidenţialitate

Modificarea Legii TVR. Discuții pentru separarea funcțiilor de președinte și director general

Legea TVR va fi schimbată astfel încât funcția de președinte să fie separată de cea de director general. Decizia a fost luată marți în cadrul coaliției de guvernare.

Mai exact, PNL, USR PLUS și UDMR au convenit, în cadrul ședinței săptămânale a coaliției, să modifice legea de funcționare a TVR, astfel încât funcția de președinte să fie separată de cea de director general, au explicat surse participante la întâlnire.

Potrivit acestora, legea ar urma să fie modificată rapid în Parlament, în maximum două săptămâni, abia apoi actuala conducere a TVR urmând să fie demisă.

”Am decis să nu punem o conducere interimară la TVR, ci, după modificarea legii, să respingem rapoartele de activitate, să demitem actuala conducere și instalăm una nouă potrivit noului act normativ”, au mai precizat sursele citate.

De asemenea nu s-a stabilit și cum se vor împărți cele două funcții între partidele din coaliție, convenindu-se doar principiul ca distribuția să fie una echitabilă.

În ceea ce privește o altă instituție aflată în discuție în coaliție, Avocatul Poporului, cele trei partide aflate la guvernare au convenit că persoana care îi va lua locul Renatei Weber să nu fie membru de partid.