Miting de solidaritate al unor români din Italia

Aproape 30 de romani din Altopascio, o localitate mica din Toscana, au iesit în stradă pentru a-și arata solidaritatea cu victimele dezastrului din clubul Colectiv. Ramona Aanicăi ne-a povestit ca a lipit un afis pe usa magazinului romanesc din localitate si au existat apeluri pe Facebook, care au adunat oamenii in strada.

„Ne-am gandit, impreuna cu patronul magazinului sa facem un afis, sa-l lipim pe usa magazinului. Am fost la autoritati, am cerut autorizatia, dupa care ne-am unit cu prieteni, cu cunostinte, am inceput sa facem pancarte. Ne gandisem si sa scandam, dar avand in vedere ca am vazut cate persoane au decedat, ne-au amutit, ne-au amutit efectiv. Ne-a impresionat foarte mult faptul ca preotul din localitatea in care stam a inceput sa traga clopotele cand a vazut lumanarile noastre aprinse”, spune Ramona Aanicăi.

Am întrebat-o pe Ramona Aanicăi dacă se va mai întoarce în Romania. „Oricât de bine ar fi aici, mai mult sau mai puțin pentru fiecare, sufletul nostru este si va ramane acasa. Ne-am cumparat casa aici, suntem plecati din 2001, cat de cat am prins radacini si aici. Sincer va spun că in fiecare zi ii povestesc copilului meu cat de frumos este acasa si imi doresc din tot sufletul sa ne putem intoarce intr-o zi.”, marturiseste romanca stabilita in Italia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS