Confidenţialitate

Mischie, HORA: Turismul trebuie să beneficieze de despăgubiri urgente, altfel nu vom mai exista | AUDIO

Organizațiile patronale din turism cer Guvernului să acorde de urgență ajutoarele promise pentru acest sector.

Până 100 de mii de angajații din turism s-au orientat deja către alte domenii și există riscul ca o treime dintre firme să nu se mai redeschidă, susține Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România:

Estimăm că între 70-100 de mii de angajați au ales să părăsească această industrie sau chiar să părăsească țara. Din punct de vedere al antreprenorilor, din 40 de mii de unități care funcționează în țară, probabil aproape 15 mii nu se vor mai redeschide. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agențiile de turism au de recuperat de la stat bani pentru concedii medicale, dar și alte arierate, a spus Dragoș Luca, președintele ANAT, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România:

Nu vi se pare că ar fi corect ca și statul, atunci când întârzie plata, să suporte aceleași penalizări pe care le plătim și noi? (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Federației Patronatelor din Turism, Mohammad Murad susține că anul trecut, pierderile din această industrie au depășit 7 miliarde de euro. El a propus Guvernului ca amânarea ratelor să fie pe o perioadă de 18 luni și nu de 9 luni ca în prezent.