Confidenţialitate

Mircea Geoană primește înapoi ceasurile făcute cadou de Marian Vanghelie, dar confiscate de anchetatori | AUDIO

Instanța a hotărât: Fostul președinte al PSD Mircea Geoană primește înapoi cele 3 ceasuri, cadou de la Marian Vanghelie. Accesoriile de lux fuseseră confiscate de anchetatori în dosarul în care fostul primar al Sectorului 5 a fost condamnat  astăzi în prima instanță la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Procurorii DNA au cerut instanței  să-i confiște lui Mircea Geoană cele 3 ceasuri în timp ce se judecă procesul, spunând că au fost cumpărate de Marian Vanghelie din  bani primiți mită.

Era vorba de un ceas Glashutte care se costă în jur de 40 de mii de dolari. Celelălte două sunt Vacheron Constantin, si sunt la fel de valoroase. Mircea Geoană a spus la acea vreme că cele trei ceasuri primite de la Marian Vanghelie au fost “simple cadouri”, la aniversarea sa de 50 de ani.

”Cadouri la aniversarea onomastică, din perioada 2008-2009, sunt intacte, gusturile mele în materie de podoabe de acest gen este total diferit”.

Procurorii au arătat în instanță că, între 2006 și 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, a primit mită de aproximativ 30 de milioane de euro de la omul de afaceri Marin Dumitru.

În schimbul acestei sume, Marian Vanghelie s-a asigurat că primăria atribuie contracte de achiziții publice firmelor lui  Marin Dumitru și plătește pentru aceste contracte peste 738 de milioane de lei.

Marian Vanghelie trebuie să plătească daune materiale de 15 milioane de euro, a stabilit Tribunalul București.

Decizia poate fi atacată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu