Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Statul excesiv în casă

Statul excesiv în casă poate duce la instalarea unor stări de apatie, de proastă dispoziţie sau chiar la depresii. De aceea, e important să fim optimiști! O atitudine pozitivă și un echilibru emoțional constant stau la baza rezistenței organismului în fața bolilor.

Adoptarea unei atitudini optimiste scade predispoziția la anxietate și depresie, doi factori de risc importanți în declanșarea altor tulburări neurologice.

Specialiștii definesc optimismul ca fiind un tip de reacție în fața problemelor, cu o încredere crescută în forțele proprii.

Persoanele care gândesc pozitiv pot să se îngrijească mai bine atunci când se îmbolnăvesc și fac față mai bine momentelor dificile din viață, tocmai pentru că se adaptează mai ușor la situațiile stresante.

Mai mult, monitorizarea a 100.000 de subiecți timp de 8 ani a relevat că pesimiștii au, în general, o tensiune arterială și un nivel al colesterolului mai mari.

Așadar, identificați lucrurile pe care vreți să le schimbați. Înlăturați sursele de negativitate din viață și învățați să le abordați cu mai multă încredere. Reduceți-le din importanță și concentrați-vă pe aspectele pozitive. Păstrați-vă apetitul pentru umor. Zâmbiți și amuzați-vă, în special în perioadele dificile.

Tolerați-vă greșelile și încurajați-vă la orice pas. Veți combate cu succes efectele stresului și vă veți induce optimismul!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.