Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Simptomele cataractei

*Așa vede o persoană cu cataractă. Vederea neclară este unul dintre semnele afecțiunii.

Atunci când aveți cataractă, este ca și cum v-ați uita printr-o fereastră aburită. La început, doar o parte mică a imaginii este încețoșată. Dar în timp, odată cu evoluția cataractei, zona neclară va fi mai mare. Tot ce vedeți poate deveni șters și cețos.

Vederea neclară este doar unul dintre simptomele cataractei. Alte lucruri care ar trebui să îngrijoreze pacienții sunt dificultățile în a vedea noaptea, sensibilitate la lumină și la imagini strălucitoare, prezența cercurilor luminoase (halouri) în jurul obiectelor, culorile mai șterse, vederea dublă, nevoia de a schimba des ochelarii sau lentilele de contact. Practic, imaginea de zi cu zi se schimbă și devine mai șteasă și încețoșată.

Uneori cataracta progresează lent, alteori progresează rapid. Dacă aveți aproape 60 de ani sau mai mult, o vizită anuală la medicul oftalmolog vă poate ajuta să detectați semnele timpurii ale apariției cataractei.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai cataractă, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta pana când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza cataractei!

Minutul de sănătate v-a fost oferit de ALCON în cadrul campaniei „PanOptix. Meriți să vezi”. Pentru mai multe detalii despre cataractă și despre afecțiunile de vedere consultați meritisavezi.ro și panoptix.ro. Acesta este un dispozitiv medical. Consultați medicul oftalmolog și citiți instrucțiunile de utilizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.