Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Cum este diagnosticată prezbiopia?

Prezbiopia, afecțiunea ochilor care apare natural, odată cu îmbătrânirea, poate fi detectată printr-un examen complet al ochilor. Această problemă nu este considerată o boală; medicul oftalmolog poate recomanda opțiuni de corecție a vederii, inclusiv ochelari, lentile de contact sau intervenții chirurgicale refractive. Deoarece prezbiopia poate apărea simultan cu alte probleme comune de vedere, cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul, tot medicul este cel care va decide opțiunea cea mai bună pentru a vă recăpăta calitatea vederii.

Când ar trebui să ne adresăm medicului oftalmolog? Dacă vederea încețoșată de aproape ne împiedică să citim sau să îndeplinim alte sarcini și activități normale ce necesită vederea la apropiere.

Când ar trebui să de adresăm de urgență medicului oftalmolog? Dacă avem o pierdere bruscă a vederii la un ochi cu sau fără durere oculară; dacă observăm că avem brusc vederea încețoșată; dacă vedem sclipiri de lumină, pete negre sau halouri în jurul luminilor; dacă observăm că avem vedere dublă.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea prezbiopie, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.