Minutul de Sănătate: Cei mai importanți nutrienți care ne ajută să avem un sistem imunitar imbatabil

Săptămâna aceasta vorbim despre cei mai importanți nutrienți care ne ajută să avem un sistem imunitar imbatabil!

Începem cu Vitamina C – prima pe lista vitaminelor extrem de cunoscute pentru susținerea imunității. În plus, vitamina C crește absorbția Fierului și contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la formarea normală a colagenului, atât de important pentru o piele frumoasă.

Organismul nostru nu poate produce singur Vitamina C. De aceea, este important să consumăm zilnic alimente, fructe și legume bogate în această vitamină. Iar acolo unde există o dietă dezechilibrată, se recomandă suplimentele alimentare ce conțin Vitamina C.

Vitamina C se găsește în principal în fructe și legume proaspete, crude și este considerată o adevărată „vitamină a prospețimii”. Nu doar citricele conțin Vitamina C, ci și măceșele, boabele de cătină, kale, capșunele, kiwi, spanacul sau broccoli.

Este o vitamină extrem de sensibilă la căldură, lumină și depozitare. Se poate pierde cu ușurință dacă alimentele ce o conțin sunt gătite prea mult timp sau păstrate o perioadă îndelungată.
Care este doza zilnică necesară de Vitamina C? Societatea Germană de Nutriție recomandă:
– de la 45 la 85 de mg copiilor cu vârste între 7 și 15 ani.
– 105 și 90 de mg pentru băieții și respectiv fetele de la 15 la 19 ani
– 95 de mg – în cazul femeilor și 110 mg – pentru bărbați.
Ești fumător? Atunci ai nevoie de o doză mult mai mare de Vitamina C: 155 de mg dacă ești bărbat, 135 mg dacă ești femeie. Așadar, mai bine previi! Ia-ți doza zilnică de Vitamina C pentru o imunitate puternică!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.