Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Ce este prezbiopia?

Prezbiopia (din cuvintele grecești „presby”, adică vechi și „opia”, adică ochi) este o afecțiune a ochilor care apare natural, odată cu îmbătrânirea.

De fapt, deși foarte puțini dintre noi știm, această problemă de vedere afectează majoritatea persoanelor cu vârsta de 45 de ani și pe toți cei peste 50 de ani.

Ce se întâmplă de fapt? Din cauza înaintării în vârstă, cristalinul natural al ochiului se întărește și își pierde flexibilitatea. Prezbiopia se agravează în mod natural – primele semne apar de obicei în jurul vârstei de 40 de ani și devin din ce în ce mai prezente și grave după 65 de ani.

Cel mai întâlnit semn este că aveți nevoie să țineți cărțile sau revistele la o distanță egală cu lungimea brațului, pentru a putea citi. Alte semne sunt oboseala ochilor, dificultăți de a vedea în lumină slabă și probleme de concentrare pe obiecte mici și / sau amprente fine.

În întreaga lume, aproximativ 2 miliarde de oameni se confruntă cu probleme de vedere din cauza prezbiopiei.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea prezbiopie, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.