Confidenţialitate

Minorul acuzat de incendierea unui bloc din Constanța, condamnat la închisoare pentru 3 ani și 4 luni | AUDIO

Minorul, în vârstă de 15 ani, acuzat de incendierea unui bloc din Constanța, în urma căreia 100 de apartamente și 37 de autoturisme au fost distruse de flăcări a fost condamnat la închisoare. Judecătoria Constanța a decis încarcerarea lui într-un centru de detenție pentru o perioadă de trei ani și patru luni. Soluția nu este definitivă, dar minorul este și acum arestat preventiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Infracțiunile pentru care minorul Andrei, în vârstă de 15 ani, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare de către Judecătoria Constanța sunt distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare. Chiar trei cazuri de evadare pentru că, inițial, după incendierea blocului, a primit arest la domiciliu, dar a fugit de acasă.

Așa că a fost judecat în stare de arest preventiv, iar acum, Judecătoria Constanța, în soluție, îi deduce din condamnare acea perioadă. Menține însă măsura arestării preventive pe o perioadă de 60 de zile, până la 1 ianuarie 2023. Soluția poate fi contestată în 10 zile de la comunicare.

Andrei era un copil problemă. Locuia doar cu mama lui și nu mergea la școală. În noaptea de 16 decembrie 2021, el și un amic, de 13 ani, au dat foc mai multor recipiente cu substanțe inflamabile, găsite în parcarea subterană a blocului. Au spus că s-au jucat.

Flăcările s-au propagat rapid. Au dus la incendierea totală a 37 de mașini și la distrugerea a 97 de apartamente. Cei 250 de locatari au reușit cu greu să repare blocul, cu împrumuturi, cu ajutorul autoritățile locale și al constănțenilor, care au donat bani în contul asociației de proprietari.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: Minorul inculpat în dosarul incendiului de la Constanța a fost arestat preventiv | AUDIO