Confidenţialitate

Constanța: Specialiști INSEMEX Petroşani cercetează blocul avariat în urma incendiului pentru a afla cum s-au răspândit flăcările atât de repede | VIDEO

O echipă de specialiști INSEMEX Petroşani efectuează, la Constanța, cercetări la blocul avariat în urma unui incendiu devastator. Expertiza tehnică va stabili cum a fost posibil ca, în doar câteva clipe, flăcările să distrugă zeci de apartamente și autoturisme.

Specialiștii INSEMEX  Petroșani au început, vineri dimineață, cercetarea la blocul T3 din cartierul KM5 Constanța, distrus în incendiul de joi noaptea.

Suspecții sunt doi minori, de 13 și 15 ani, care s-ar fi jucat cu niște tuburi de spray lângă o mașină din parcarea subterană a imobilului. Unul dintre experții INSEMEX a declarat că timp de 2-3 zile vor preleva probe, vor observa locul de unde a pornit focul pentru a afla dacă au fost eventuale scurgeri de combustibil sau alte materiale periculoase.

Rezultatele vor fi transmise într-un interval de o lună până la jumătate de an, în funcție de complexitatea cercetărilor.

Parcarea de sub blocul care a luat foc nu avea autorizație de stingere la incendiu, deși dezvoltatorul imobiliar ar fi trebuit să o obțină în urmă cu cinci ani.

Între timp, polițiștii l-au reținut pe minorul de 15 ani, identificat în imaginile de pe camerele de supraveghere în timp ce, alături de un alt băiat de 13 ani, se îndrepta spre mașinile din parcare.

La scurt timp după se produce explozia, iar copiii o iau la goană.

Minorul reținut va fi expertizat psihiatric și, dacă se concluzionează că avea discernământ, va fi deferit instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: Constanţa: Adolescent reţinut în ancheta incendiului care a cuprins un bloc de locuințe | VIDEO