Confidenţialitate

Constanţa: Adolescentul suspectat în incendiul care a cuprins un bloc de locuințe, arestat la domiciliu | VIDEO

Minorul, de 15 ani, reținut de polițiști după ce a incendiat mașinile din parcarea blocului din Constanța, provocând distrugerea a zeci de apartamente și autoturisme, a fost adus la Judecătorie. Procurorii l-au inculpat după ce la expertiza psihiatrică s-a concluzionat că băiatul are discernământ. Acesta a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorul de caz de la Parchetul Judecătoriei Constanța a propus arestarea preventivă, pentru 30 zile, a minorului de 15 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere. După ce fusese reținut pe 24 de ore, vineri, în jurul prânzului, el a fost expertizat psihiatric, iar concluzia a fost că are discernământ. Procurorul și polițiștii l-au dus din nou la audieri, de data aceasta în calitate de inculpat.

În urma probelor administrate, anchetatorii au stabilit că joi noaptea, în jurul 01.00, prin folosirea unor recipiente cu substanțe inflamabile, găsite in parcarea subterană, și a focului aprins de la chibrituri, a provocat un incendiu uriaș care a dus la distrugerea a 30 de mașini parcate la subsol și la distrugerea a 35 de apartamente, din blocul degradat in intregime. Atât minorul de 15 ani cat si tovarășul lui de 13 ani, identificați de polițiști, provin din familii destrămate. Locuiesc doar cu mamele.

Cel mare, care stă fără forme legale in Constanța, nu merge la școală. În paralel cu ancheta, specialiștii INSEMEX Petroșani efectuează o expertiză tehnică la blocul degradat in incendiu. Cei 250 de locatari stau in spații puse la dispozitie de primăria Constanta sau la rude.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știrea inițială

Unul dintre cei doi minori suspectaţi că ar fi provocat incendiul în parcarea blocului din municipiul Constanţa, care ulterior a fost în întregime cuprins de flăcări, a fost reţinut pentru 24 de ore, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

În vârstă de 15 ani, adolescentul este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri să fie expertizat din punct de vedere psihiatric.

“În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ.

Vă reamintim, în noaptea de miercuri spre joi, un bloc de locuințe cu 5 scări din Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a cuprins mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

250 de oameni, între care 70 de copii, au fost evacuați de pompieri, cei mai mulți dintre ei fiind coborâți de pe acoperiș cu autoscările.

37 de mașini s-au făcut scrum în parcarea subterană, iar clădirea este acum de nerecunoscut.

Citește și: Mărturiile locatarilor din blocul care a luat foc la Constanța: „Erau bubuitori puternice de la mașini” / „Dintr-o dată am văzut fum” | VIDEO