Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre cazul gravidei care a murit la Maternitatea Bacău: Nu cunosc cazul, aseară am revenit din SUA / Vom trimite inspecția sanitară de stat | AUDIO

Ministrul Sănătății a fost întrebat astăzi ce măsuri va lua după ce o femeie de 38 de ani, însărcinată a murit la Spitalul Județean din Bacău. Familia acesteia dă vina pe medici că au operat-o prea târziu în condițiile în care femeia avea o sarcină oprită din evoluție și prezenta dureri puternice.

Ministrul Alexandru Rafila a spus că nu cunoaște acest caz pentru că a fost plecat în străinătate, dar că după ce se va lămuri despre ce este vorba va trimite Inspecția Sanitară de Stat la spitalul unde s-a produs tragedia.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Vom trimite inspecția sanitară de stat”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 „Nu cunosc cazul, știți bine, eu am spus la începutul conferinței de presă că am revenit aseară din Statele Unite. Mă interesez, vin cu un răspuns. Dacă este vorba despre Spitalul Județean Bacău, aflat în subordinea Consiliului Județean de acolo, cu siguranță va întreprinde demersurile necesare. Noi, ceea ce putem să facem în acest moment, vom trimite inspecția sanitară de stat. Rămâne să ajung la minister să văd despre ce este vorba, ca să vedem dacă au fost încălcate procedurile legate de siguranța pacienților”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ovidiu Pruteanu, iubitul femeii gravide care a murit la Maternitatea Bacău: „Nu vreau răzbunare, vreau doar să plătească toți cei care au greșit în cazul Mariei și să salvez alte vieți în viitor” | VIDEO