Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Verificări la firmele ce au avut fonduri europene, dar au luat și șomaj tehnic | AUDIO

Ministrul Muncii spune că vrea să termine de redactat măsurile menite să-i ajute să se reangajeze pe cei peste 410.000 de oameni care și-au pierdut locurile de muncă în perioada pandemiei.

Una dintre idei este ca statul sa plăteasca o parte din salariile celor reangajați.

În emisiunea Piața Victoriei, Violeta Alexandru a spus că e vorba despre oameni în plina putere, care trebuie recuperați:

“Ce pot să fac este să finalizez până la ședința de Guvern cel puțin două dintre măsurile active pe care vrem să le adoptăm. Vrem să stimulăm angajatorii să readucă în activitate aceste persoane, să le facă oferte”, spune ministrul Muncii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, profitând că în perioada stării de urgență, Inspecția Muncii nu a făcut controale, unele firme au funcționat ca de obicei, dar au încasat și ajutorul de la stat pentru cei trimiși în șomaj tehnic.

Potrivit datelor actualizate, 600.300 de contracte de muncă au fost suspendate în aceasta perioadă. Acum, ministrul Muncii anunță controale:

În cea mai mare parte, mi-au fost confirmate așteptările. Sunt situații din categoria celor prezentate. Sper să reușesc să scot ITM din amorțire, să iasă pe teren și să facă verificări. Sunt și companii care au intrat în panică. Urmează să fie verificată situația celor care au avut fonduri europene și, în același timp, au încasat șomaj tehnic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală: