Ministrul Muncii, în Germania pentru a se interesa despre condițiile în care lucrează sezonierii români

Ministrul Muncii a plecat în Germania pentru a se interesa despre problemele cu care se confruntă sezonierii români.

“Respect dreptul românilor de a munci oriunde, dar îi rog pe toţi să facă acest lucru cu forme legale şi să citească atent contractele”, scrie Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

“O altă provocare a stării de urgență, căreia ne-am străduit să îi răspundem corect și fără patimă, a venit din partea sezonierilor români care au plecat să muncească în străinătate în ultima perioadă. Respect dreptul oricărui român să muncească oriunde alege să facă acest lucru și îi rog pe toți cei care (re)încep munca să facă acest lucru cu forme legale, să citească contractele cu atenție, să solicite răspunsuri clare înainte de semnarea contractului. Dacă se întâmplă totuși să întâmpine probleme, indiferent unde muncesc, în România sau în străinătate, trebuie să semnaleze orice potențial abuz. Am nevoie să vorbesc cu românii noștri serioși care muncesc în Germania. Așa că am plecat spre ei”, a notat ministrul.

Potrivit datelor oficiale, peste 27.000 de români au plecat în ultima perioadă spre Germania pentru a lucra în agricultură.

Oficialii Ministerului Muncii susțin că nu au fost primite sesizări cu privire la eventuale abuzuri.

În plus, autoritățile de la București au cerut Germaniei permisiunea ca inspectori români să verifice, la fața locului, reclamațiile lucrătorilor sezonieri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS