Confidenţialitate

EXCLUSIV/Ministrul Mediului: Holzindustrie Schweighofer a lucrat cu firme fantomă – VIDEO

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator și exportator de lemn din România, a lucrat cu firme fantomă care au tăiat păduri ilegal și a cumpărat ilegal de la acestea materie primă.

Acuzațiile vin chiar de la ministrul Mediului care astăzi a fost invitata Ancăi Grădinaru la Interviurile Europa FM.

Grațiela Gavrilescu a explicat că inspectorii de la Mediu au descoperit peste 50 de firme fantomă  care au lucrat cu Holzindustrie Schweighofer și care au dispărut între timp așa că a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Mai mult, ministrul Mediului a declarat la Europa FM că a rugat autoritățile europene să intervină pentru depistarea produselor fabricate în România din lemn tăiat ilegal și prelucrate de firma austriacă.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La fel de grav, la Interviurile EUROPA FM, ministrul Mediului a declarat și că fabrica de la Reci, din județul Covasna, a grupului Holzindustrie Schweighofer, NU ARE autorizație de construcție.

Firma austriacă a anunțat ieri (marți) că tocmai a început să lucreze la Reci, unde va putea prelucra până la 800.000 m3 de lemn pe an.

Grațiela Gavrilescu a anunțat că le-a ordonat inspectorilor din subordine să descindă până vineri la Reci.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul integral poate fi urmărit aici: