Confidenţialitate

Ministrul Predoiu cere combaterea drastică a infracțiunilor care amenință sănătatea cetățenilor | VIDEO

Într-un mesaj video, ministrul Justiției le cere procurorilor să combată drastic toate infracțiunile care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

Invocând actuala stare de urgență, Cătălin Predoiu a emis o îndrumare pentru procurori “privind concentrarea pe infracțiunile care aduc atingere sănătății și siguranței cetățenilor, a faptelor care aduc atingere decretului prezidențial privind instituirea stării de urgență, a ordonanțelor militare, a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

“Înțeleg, respectând independența procurorilor, să transmit un mesaj ferm către întreg Ministerul Public privind combaterea drastică a tuturor infracțiunilor care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor. În același timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toți cei care, din neglijență sau cu intenție, încalcă prevederile decretului privind starea de urgență, ordonanțele militare și hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență “, a precizat ministrul.

“Fie respectați legea, fie o veți simți!”, a atras atenția ministrul.

“Cer tuturor procurorilor toleranță zero față de infractori”, a adăugat Cătălin Predoiu.

“Doresc să mulțumesc tuturor celor care, în aceste clipe dificile, se dedică respectului legii, aplicării ei și protejării cetățenilor și să îi asigur că Ministerul Justiției le este alături, îndeplinindu-și toate competențele legale”, a conchis ministrul.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, al cincilea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Pacientul, un bărbat de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie, internat la Spitalul Județean Suceava din 21 martie. Persoana a fost internată anterior în Secția de Cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Numărul îmbolnăvirilor a sporit cu 143 în România. 7 persoane sunt în stare gravă. În schimb, 73 de pacienți s-au vindecat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste.

În carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane. Alte 72.247 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cu cele peste 500 de cazuri confirmate, România intră în rândul țărilor din zonele galbene. Dacă părăsesc granițele, persoanele din astfel de state sunt obligate să se autoizoleze timp de 14 zile.

De marți, toate internările pentru operații și investigații care nu sunt urgente se suspendă pentru 14 zile în toată țara.

Totodată, în 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe.