Confidenţialitate

Ministrul francez al Apărării, în vizită-fulger la Bucureşti

În contextul tensiunilor crescânde de la granița Ucrainei cu Rusia, ministrul francez al Apărării se află, joi, în vizită la Bucureşti.

Florence Parly are programate întrevederi preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu omologul Vasile Dîncu, urmând a fi discutată situaţia regională din Europa de Est, mai ales că Franţa şi-a exprimat disponibilitatea de a contribui la întărirea prezenţei în România în cadrul unei misiuni NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat miercuri, după şedinţa CSAT pe tema crizei ucrainene, disponibilitatea Franţei și a SUA – parteneri strategici ai României în NATO – de a spori prezenţa militară în România, ca parte a răspunsului aliat la evoluţiile de securitate din regiune.

”Aceste demersuri sunt rezultatul eforturilor pe care eu personal şi membri ai Guvernului le-am depus, inclusiv în cadrul discuţiilor directe pe care le-am avut în ultima perioadă. Am spus-o constant şi repet că suntem gata să găzduim o prezenţă aliată crescută pe teritoriul nostru. De altfel, în urma anunţurilor SUA şi ale Franţei, suntem în contact cu cei doi aliaţi pentru a stabili concret modalităţile de realizare pe teritoriul nostru a prezenţei militare a celor doi parteneri”, a spus șeful statului.

Citește și:

Iohannis: România se pregătește, inclusiv militar, pentru situația în care conflictul Rusia – Ucraina escaladează