Ministrul Finanţelor: Banca Mondială va începe primele demersuri la autostrada Ploieşti-Braşov

Banca Mondială va începe din 30 octombrie primele demersuri în cazul autostrăzii Ploieşti-Braşov, parte din autostrada A3, a spus ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Anunţul a fost făcut în cadrul vizitei pe care acesta a efectuat-o recent la Washington, a comunicat Ministerul Finanţelor.

În luna septembrie, premierul Mihai Tudose a afirmat că a cerut ajutor din partea Băncii Mondiale pentru acest tronson al autostrăzii.

Ionuţ Mişa a participat, în perioada 11 – 16 octombrie 2017, la reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

În cadrul reuniunii, ministrul a avut o discuţie cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în vederea acordării unei finanţări pentru segmentul Ploieşti – Braşov.

„Banca şi-a declarat sprijinul, urmând să demareze deja prima misiune tehnică din data de 30 octombrie 2017”, se arată în comunicat.

Mişa a mai avut o serie de întâlniri care au vizat discuţii despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019 și a asigurat că România îşi va menţine deficitul bugetar sub 3% în 2017 şi 2018.

Un alt punct al discuţiei s-a referit la implicarea specialiştilor Băncii Mondiale, împreună cu alte instituţii financiare internaţionale, pentru construirea a opt spitale regionale.

Mişa a participat şi la o masă rotundă cu reprezentanţii unor companii membre ale Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO).

Oficialul român a declarat că România oferă oportunităţi multiple companiilor americane, în special în domenii precum apărarea, cercetarea – dezvoltarea, domeniul sănătăţii sau infrastructura.

De asemenea, el a invitat companiile prezente la reuniune să exploreze noi posibilităţi de extindere a activităţilor în România.

Autostrada A3, din care sunt operaţionale doar două secţiuni, va avea o lungime de peste 600 de kilometri şi va face legătura între Bucureşti şi graniţa cu Ungaria.

Lucrările au întârziat mai mulţi ani pe mai multe segmente, în special pe cel mai dificil tronson, Comarnic-Braşov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS