Confidenţialitate

Ministrul Popescu: Vrem să promovăm un clip în care să învățăm oamenii ce înseamnă eficiența energetică și reducerea costurilor | AUDIO

Vom primi lecții de economisire a gazelor și curentului electric de la Ministerul Energiei. Ministrul Virgil Popescu a anunțat – în acest sens – că are în pregătire un material video care se va adresa populației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„La nivelul Ministerului lucrăm cu Asociația Producătorilor de Energie și a celor de Gaze Naturale și vrem să promovăm un clip ca să învățăm oamenii pe toate televiziunile să înțeleagă ce înseamnă eficiența energetică, ce înseamnă reducerea costurilor”, a explicat miercuri Virgil Popescu.

Amintim, premierul Nicolae Ciucă a cerut azi, la începutul ședinței de Guvern, că peste două săptămâni, fiecare minister să prezinte măsurile pentru reducerea risipei în instituţiile statului.

Citește și: Ministrul Energiei: „Nu s-a respins plafonarea prețului gazului rusesc, ci au fost 2 propuneri pe masa Comisiei Europene. Discuțiile vor continua” | VIDEO

Virgil Popescu, la Europa FM: „Producția de energie electrică este suficientă, dar mi se pare de bun simț ca și noi să ne schimbăm comportamentul în ceea ce privește consumul”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost invitat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM, unde a spus că: „Producția de energie electrică, chiar dacă nu este 100% suficientă pentru consumul intern, este suficientă încât să ne creeze un confort în consum. Mi se pare de bun simț ca și noi să ne schimbăm comportamentul în ceea ce privește consumul de energie electrică și gaze naturale”.

Ministrul Energiei a mai spus la Europa FM că: „Am putea ajuta oamenii prin fondul de Mediu, prin mijloace de compensare și stimulare, să cumpere becuri cu LED și să schimbe electrocasnicele”.

În plus, ministrul Energiei a mai spus că: „Trebuie să găsim și o parte de bonificare, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul”.

Dacă vrei să vizionezi întreaga emisiune „Piața Victoriei” în care a fost invitat ministrul Energiei, o poți face aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul Energiei: „Trebuie să ne gândim și la bonificații, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul” | VIDEO