Confidenţialitate

Ministrul Energiei: „Trebuie să ne gândim și la bonificații, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul” | VIDEO

Statul ar putea acorda ajutoare populației pentru a reduce consumul de energie electrică, spune la Europa FM, ministrul Energiei. Fondurile ar urma să fie acordate prin Ministerul Mediului, potrivit lui Virgil Popescu. De astfel de compensări ar putea beneficia cei care vor alege să folosească becuri economice sau aparatură casnică ce nu consumă mult.

Ministrul Energiei: „Am putea ajuta oamenii prin fondul de Mediu, prin mijloace de compensare și stimulare, să cumpere becuri cu LED și să schimbe electrocasnicele”

„Ne uităm la iluminat și nu avem becuri cu consum redus, poate că în mediul rural sunt chiar becurile vechi cu filament, care consumă foarte mult. Avem la îndemână becurile economice cu LED, de exemplu. Sigur, sunt mai scumpe. Sigur că aici am putea să venim în ajutorul populației prin fondul de Mediu, prin mijloace de compensare și de stimulare a oamenilor să achiziționeze becuri cu LED”, a spus ministrul Energiei la Europa FM.

„Ce mai consumă? Electrocasnicele mai consumă – și aici, oamenii trebuie să poată fi ajutați, acolo unde este nevoie, și prin ajutoare de genul acesta să putem încuraja schimbarea electrocasnicelor”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La finalul acestei luni, pe 30 septembrie, se va reuni Consiliul Extraordinar pe Energie la nivelul Uniunii Europene, unde se vor discuta măsurile pe care fiecare stat le are pentru a economisi energie.

Ministrul Energiei: „Trebuie să găsim și o parte de bonificare, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul”

Ministrul Virgil Popescu spune că România trebuie să se gândească și la bonificații pentru cei care reduc consumul de energie electrică.

„Trebuie să găsim și o parte plină a paharului și o parte de bonificare, ca oamenii să știe că, dacă ei vor reduce consumul, vor primi ceva în plus la schimb. Și aici trebuie să gândim împreună și trebuie să gândim împreună în interiorul guvernului”, a explicat ministrul Energiei la Europa FM.

„Măsura aceasta de bonificație, evident, vedem ce se întâmplă și ce fac și celelalte state pentru că până la urmă un exemplu de bune practici poate fi mai ușor aplicat decât să inventezi la un moment dat ceva și…”, a adăugat Virgil Popescu.

Întrebat dacă se așteaptă o decizie unitară din partea Comisiei Europene, ministrul Energiei a spus la Europa FM că: „O decizie a Uniunii Europene se ia consultând toate statele membre”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Planul României este de a avea continuitate în furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale pe parcursul acestei ierni, mai spune ministrul Virgil Popescu.

Urmărește mai jos întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul Energiei: „Producția de energie electrică este suficientă, dar mi se pare de bun simț ca și noi să ne schimbăm comportamentul în ceea ce privește consumul” | VIDEO