Confidenţialitate

Ministrul Energiei: Ne pregătim de optimizarea schemei prin care prețurile la factură ar putea să mai scadă | AUDIO

Noi ieftiniri ar putea apărea la facturile de electricitate și gaze, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acesta spune că plafoanele nu se vor schimba, dar se fac presiuni asupra furnizorilor pentru scăderea prețurilor.

Sebastian Burduja: În niciun caz nu vor crește prețurile

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de optimizarea acestei scheme prin care prețurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor crește pentru că plafoanele nu se schimbă, dar ne străduim să punem o presiune și mai mare pe furnizori pentru a scădea aceste prețuri atât la energie electrică, cât și la gaze. Sigur, și prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia electrică respectiv, gaze naturale”, a spus Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului Energiei, România are al cincilea cel mai ieftin curent electric și al patrulea cel mai mic preț la gaze. Declarația a fost făcută în cadrul unui forum pe energie organizat de DC News.

Sursa colaj foto: Pixabay

Citește și: Eșecul digitalizării instituțiilor de stat. Cosmin Savu: Sunt viziuni insulare. Statul român e fărămițat în toate deciziile șefilor de instituții, asta este problema | VIDEO