Confidenţialitate

Ministrul Energiei, despre prelungirea compensării de 50 de bani la prețul carburanților: „În a doua parte a lui decembrie, cred că se va lua o decizie” | AUDIO

După săptămâni de creștere, prețul carburanților a început să scadă ușor. În Capitală, cel mai ieftin litru de motorină standard în nordul orașului este acum 8 lei și 34 de bani. Scăderi și la benzina standard: a ajuns la 7 lei și 9 bani. În aceste prețuri este inclusă și compensarea de 50 de bani. Măsură care ar putea fi prelungită și în ianuarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La începutul lunii noiembrie, carburanții au început să se scumpească treptat în fiecare zi. Motorina standard ajunsese în medie la 8 lei și 60 de bani. De joi, motorina și benzina au început să se ieftinească.

Astfel, motorina costă în unele stații din Capitală 8 lei și 34 de bani, iar benzina standard 7 lei și 9 bani. Fără compensare, prețurile ar fi cu 50 de bani mai mari. Guvernul ar putea decide prelungirea acestei măsuri și în ianuarie.

„Trebuie să vedem. În decembrie, de obicei, ca și data trecută. În a doua parte a lui decembrie cred că va fi luată această decizie. Vom discuta și vom vedea”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un interviu pentru Prima TV.

„Sincer să fiu, nu cred că vom mai ajunge… Nu au ajuns la 10 lei, haideți să fim serioși. Erau aproape de 9 lei și cotația barilului de petrol ajunsese la 120 de dolari. Acum vorbim de 90-91, maxim 95”, a mai sus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Actuala măsură de compensare cu 50 de bani pentru fiecare litru de carburant expiră la finalul lunii decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jumătate dintre români consideră că eliminarea mașinilor pe benzină și motorină din centrul orașelor ar contribui la combaterea schimbărilor climatice