Confidenţialitate

Jumătate dintre români consideră că eliminarea mașinilor pe benzină și motorină din centrul orașelor ar contribui la combaterea schimbărilor climatice

Cinci din zece români sunt de părăre că eliminarea mașinilor pe benzină și motorină din centrul orașelor ar contribui la combaterea schimbărilor climatice. Stimulente pentru investiții în produse verzi este o altă măsură susținută, arată un studiu dat publicității. 

Guvernele sunt principalele responsabile pentru informarea și educarea populației cu privire la schimbările climatice și la combaterea încălzirii globale, cred 4 din 10 români, arată un studiu publicat de grupul francez Ipsos.

Un procent similar a fost înregistrat și la nivel global.

Bicicliștii și pietonii trebuie să beneficieze de mai mult spațiu. Măsura este susținută de aproape 60% dintre români.

De asemenea, respondenții din țara noastră consideră că eliminarea autovehiculelor poluante din centrul marilor orașe ar contribui semnificativ reducerea efectelor negative generate de schimbarea la nivel mondial a climei.

Cinci din zece români ar susține o astfel de măsură. Este susținută și o măsură care să acorde sprijin pentru produsele verzi: cu ar fi subvenții pentru panouri fotovoltaice sau taxe de parcare mai mici pentru mașinile electrice.

Citește și: Avertismentul secretarului general ONU: Ne aflăm pe o autostradă spre iadul climatic, cu piciorul pe accelerație. Omenirea cooperează sau piere | AUDIO