Confidenţialitate

Ministrul Educației dorește o a treia sesiune de Bacalaureat

Noua idee a Ministrului Educației, Liviu Pop este de a introduce o a treia sesiune de Bacalaureat, în luna decembrie sau februarie.

El vrea să le dea absolvenților de clasa 12-a încă o șansă pentru a promova acest examen, pe lângă cele 2 sesiuni deja existente.

Ministrul Educației a explicat, pentru Agerpres, că această idee nu va fi implementată în niciun caz de anul viitor, dar este dezbătută la nivelul Ministerului:

Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de Bacalureat și eu cred că este necesară. Din punctul meu de vedere cred că o altă sesiune de Bacalureat ar trebui să fie organizată în decembrie, poate februarie, fiind vacanța de iarnă . Legea ne permite să introducem a treia sesiune de Bacalaureat. A fost o idee, cândva, să o introducem în martie. Am discutat cu o parte dintre colegii mei din Minister și inspectorate și dacă vom gândi o a treia sesiune de Bacalaureat, aceasta trebuie gândită în termeni rezonabili și normali, astfel încât să dăm șanse mai mari elevilor care au finalizat clasa a 12-a”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Liviu Pop crede că rata de promovare la examenul de Bacalaureat ar putea crește, odată cu introducerea celei de-a treia sesiuni:

Avem în ultimii 10 ani de zile aproape 2 milioane de români care au finalizat clasa a 12-a. Dintre aceștia apoape jumătate nu și-au luat Bacalaureatul, mai precis 800 și ceva de mii. Dintre cele 80 0 și ceva de mii de persoane, 700 sunt pe zona liceelor tehnologice. Deci, sunt absolvenți de licee tehnologice. De ce așa mulți nu și-au luat examenul de Bacalaureat, este o întrebare la care cu toții trebuie să ne răspundem”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Liviu Pop s-a gândit să organizeze o sesiune de Bacalaureat și pentru elevii care studiază în străinătate:

„Să nu uităm că mai sunt și alți români prin alte colțuri ale lumii și poate un Bacalureat al românilor de pretutindeni ar trebui să-l gândim ca țară. Lucru pe care, evident, îl vom face în baza unor dezbateri ample, nu așa pe viteză. Deci, pentru cei care anul viitor urmează să dea examenul de Bacalureat, nu se modifică nimic”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.