Confidenţialitate

Ministrul de Interne: Șefii Poliției Bacău au minimalizat amploarea situației din Onești | AUDIO

Şefii Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău și Poliției Onești au fost schimbați din funcție, iar Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijență în serviciu, după crima de la Onești.  Anunțul a fost făcut de  ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat concluziile preliminare. Primele măsuri anunţate de ministrul de interne: schimbarea şefilor poliţiei şi sesizarea parchetului. Lucian Bode:

”Sesizarea unității de Parchet competente cu privire la neglijență în serviciu, referitoare la modul de intervenție. Sesizarea unității de Parchet competente cu privire la modul de soluționare a plângerilor depuse anterior evenimentului. Înlocuirea din conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău a inspectorului șef și al adjunctului acestuia. Înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului Poliției și a adjunctului acestuia.”

Ministrul de interne a criticat modul de intervenţie a Poliţiei la incidentul din Oneşti, în urma căruia doi oameni şi-au pierdut viaţa. Potrivit lui Lucian Bode, şefii Poliției Bacău, au minimalizat amploarea situației și nu au acționat corespunzător.

”Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite acte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens. A fost ignorat trecutul autorului, comunicarea cu autorul a fost una defectuoasă, măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare, neacționându-se corespunzător, în sensul izolării soției autorului”, a mai spus Bode.

Reamintim, doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile au eșuat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae