Confidenţialitate

Ministrul Cseke Attila: Primii 8 pacienţi Covid au fost transferaţi, joi, în Ungaria

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că 8 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi joi la clinici din Ungaria, a precizat

Potrivit acestuia, în cursul zilei de vineri transferul de pacienţi va continua.

“Practic, astăzi am transferat opt pacienţi, pentru că unul dintre pacienţi, care trebuia să plece din Bucureşti, medicul curant a constatat că nu este atât de stabil încât să putem să îl transferăm, dar mâine [vineri – n. red] continuăm în mod categoric. Ducem către cele două oraşe, clinici universitare, din Ungaria. Mulţumim pentru acest sprijin, pentru că este important pentru noi. Noi transferăm din UPU, nu transferăm de pe ATI din spitale”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, într-o emisiune la Digi 24.

“Astăzi, în Bucureşti, sunt zeci de persoane care sunt în UPU, intubate, care practic ar trebui să fie pe ATI. Neavând loc pe ATI, noi trebuie să îi ducem undeva şi acest sprijin, din acest punct de vedere, chiar este un sprijin extraordinar. Este un semn de solidaritate pe care l-a avut şi România faţă de alte ţări, şi faţă de Italia, şi faţă de Slovacia, legat de pandemie, şi faţă de Grecia faţă de incendiile de pădure. Asta este Uniunea Europeană şi este bine că o avem”, a adăugat Cseke Attila.

Ungaria s-a arătat dispusă să trateze 50 de pacienți Covid in România.