Confidenţialitate

Ministrul Carmen Dan va fi audiată astăzi în Comisia de Apărare, pe tema protestului din 10 august

Membrii Comisiei i-au invitat la audieri și pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru și pe şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la miting, maiorul Laurenţiu Cazan.

Este a treia oară când cei trei sunt chemați în parlament.

O audiere similară ar fi trebuit să aibă  loc la începutul lunii, pe 4 septembrie dar discuțiile au fost eliminate de pe ordinea de zi a comisiei la propunerea PSD invocându-se  dapătul că invitaţia nu a fost stabilită de toţi membrii comisiei. O altă încercare de audiere a prefectului Speranţa Cliseru şi a maiorului Laurenţiu Cazan a avut loc în 27 august, când şedinţa Comisiei de apărare a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Ministrul de Interne, Carmen Dan susține că ancheta procurorilor ar fi  o “încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale”:

Drept raspuns, intr-un comunicat, procurorul general al Romaniei asigură opinia publică că procurorii Secţiei parchetelor militare fac o anchetă imparţială, efectivă şi independentă de orice ingerinţe externe. A reactionat si Secţia pentru procurori a CSM , care a transmis ca afirmaţiile ministrului Carmen Dan sunt de natură a afecta prestigiul justiţiei, intrucit acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal.