Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat de procurorii anticorupție în dosarul lui Adrian Chesnoiu. Promite că spune adevărul „tot timpul”

Petre Daea a fost chemat vineri la sediul DNA în calitate de martor în dosarul fostului ministru de la Agricultură, Adrian Chesnoiu. Petre Daea a stat de vorbă cu procurorii aproape o oră.

Ministrul Petre Daea a ajuns la sediul DNA din Capitală în jurul orei 9.30. A fost întrebat de jurnaliști facă va spune adevărul și numai adevărul. Petre Daea a răspuns: „Tot timpul!”

A stat de vorbă cu procurorii anticorupție aproape o oră, iar la 10.10 a părăsit sediul DNA fără să dea vreo declarație jurnaliștilor.

Petre Daea a fost chemat la DNA în calitate de martor în dosarul fostului Ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, acuzat că ar fi ajutat mai multe persoane să câștige examene pentru posturi de consilieri şi director executiv în structuri județene.

DNA menţionează că, la intervenţia „directă” a ministrului Adrian Chesnoiu, care ar fi cerut ca acele cunoștințe să primească subiectele înainte, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să promoveze un candidat, în condiţiile în care acesta nu obţinuse un punctaj corespunzător.

Printre cei ajutați, scrie G4Media, ar fi și o cunoștință a actualului ministru de la Agricultură, Petre Daea.

În interceptări este notat că acestă persoană era ”pila„ lui ”Nea Petrică”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cum se fac unele angajări la stat. Stenogramele din dosarul lui Chesnoiu, fost ministru la Agricultură: „Spune-i că te-am trimis io” | AUDIO