Ministerul Transporturilor vrea tren Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, pentru nordul Capitalei

Ministerul Transporturilor vrea să pună în circulație un tren între Gara și Aeroportul Otopeni care să deservească însă toată zona de Nord a Capitalei.

Proiectul este diferit de vechiul proiect, eșuat, care se termina într-o haltă aflată la câțiva kilometri de intrarea în aeroport și implică construcții noi.

Trenul ar urma să fie unul urban, iar proiectul a fost pregătit împreună cu Banca Japoneză de Investiții. El are o valoare de 100 de milioane de euro, a declarat directorul Direcției Accesare Fonduri din cadrul Ministerului Transporturilor, Cătălin Costache, la conferința EuroIMPACT organizată de Institutul European din Romania în parteneriat cu HotNews.ro.

„A plecat ca o legătură la aeroport . ca obiectiv, dar – în esență, el este un proiect de transport urban. Are 12 stații până ajunge la aeroport și va asigura o fluență extraordinară între gara de Nord și Aeroport. De la Otopeni, încoace, Centură, unde este parking ride, zona mall-ului Băneasa și de acolo mai departe. Acest proiect a fost pregătit cu o consultanță finanțată de Banca Japoneză de Investiții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS