Confidenţialitate

Ministerul Sănătății primește peste 300 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară. 120 de milioane de lei sunt pentru 70.000 de flacoane de Remdesivir | AUDIO

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu încă 332 de milioane de lei, în şedinţa de Guvern de azi. Banii vin din Fondul de rezervă bugetară. Aceste fonduri se adaugă celor aproape 470 de milioane de lei alocate în ultimele două luni, pentru medicamentele destinate pacienţilor COVID, programul de terapie intensivă si pentru achiziţia vaccinului diftero-tetano-pertussis, necesar în Programul naţional de vaccinare.

120 de milioane de lei sunt destinați cumpărării a încă 70.000 de flacoane de Remdesivir. Vor fi platite și cheltuielile necesare funcţionării centrelor de vaccinare anti-COVID.

„30 de milioane de lei sunt alocați pentru finanțarea cheltuielilor necesare funcționării centrelor de vaccinare. Pe 17-18 noiembrie vom trimite alocările necesare și pentru plata salariilor la centrele de vaccinare pentru luna octombrie”, a spus Cseke Attila miercuri, 10 noiembrie 2021.

S-au dat bani și pentru suplimentarea voucherelor destinate persoanelor cu schemă completă de vaccinare.

„Până acum au fost alocate 38 de milioane de lei pentru tichetele de masă la care se adaugă acești 30 de milioane care vor veni în sistem probabil de săptămâna viitoare”, a adăugat Cseke Attila.

Peste 152 de milioane de lei vor asigura continuarea programelor naţionale de sănătate. Din acești bani, vor fi cumpărate 700.000 de doze de vaccin gripal, 36.000 de doze de vaccin anti HPV și 135.000 de doze de vaccin hexavalent, destinat imunizării copiilor în primul an de viaţă.

50 de milioane de lei sunt pentru medicamentele destinate pacienţilor cu HIV/SIDA și celor din programul de tuberculoză. Nu în ultimul rândd, 30 de milioane de lei vor fi pentru decontarea testelor RT-PCR prelucrate în laboratoarele finanțate de Ministerul Sănătăţii. Fondul de rezervă a fost alimentat prin contribuția fiecărui minister în parte. Ministerul Dezvoltării, unde interimar este tot Cseke Attila, a contribuit la Fondul de rezervă cu 120 de milioane de lei.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun / Hal Gatewood

Citește și: Amendament USR: Certificat COVID pentru toți angajații, atât de la stat, cât și de la privat | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.