Confidenţialitate

Ministerul Sănătăți spune că sunt stocuri suficiente de medicamente pentru tratarea pacienților cu forme grave de Covid-19 | AUDIO

Exista stocuri suficiente de medicamente care se utilizează în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, anunță
Ministerul Sănătăţii. Două modalități sunt la dispoziția spitalelor prin care acestea se pot aproviziona : primesc gratuit medicamentul de la minister sau, din 31 august, li se repartirează o cotă de doze pe care o pot achiziţiona direct de la producător.

Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord-cadru pentru achiziţia de Tocilizumab iar 6.000 de flacoane vor fi puse la dispoziția  spitalelor. Conform unei informări a ministerului, până pe 21 septembrie au fost achiziţionate 4.300 din cele peste 6.000 de flacoane. Secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu :

”Ministerul Sănătății a alocat o sumă de 39 de milioane de lei pentru achiziția de Tocilizumab, disponibilitatea companiei producătoare pentru România, până pe data de 12 decembrie, este de 12.500 de flacoane de 80 de ml și 200 de flacoane de 400 ml. În acest moment, 6.000 de flacoane pot fi accesate direct de către toate spitalele care au pacienți cu Covid 19, iar restul vor fi achiziționate printr-o procedură centralizată care este pe final, de către Ministerul Sănătății”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada imediat următoare, în urma semnării contractelor subsecvente, din tranșa comandată vor fi furnizate, gratuit, spitalelor 2.000 de flacoane de 400 mg şi 6.400 de flacoane de 80 mg.

Exista stocuri suficiente și dintr-un alt medicament utilizat în tratarea formelor grave de Covid , spune secretarul de stat Andrei Baciu:

”Pentru Remdesivir, aici este o achiziție centralizată la nivelul Comisiei Europene, însă în România avem un stoc de 40.640 de flacoane, ce este deja achiziționat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea interimară a ministerului sănătății a solicitat o nouă metodologie de repartizare a medicamentelor, astfel încât să fie scurtată calea prin care tratamentul să ajungă la pacient. De asemenea, este posibilă și relocarea medicamentelor acolo unde este necesar.

Adriana Sârbu