Confidenţialitate

Ministerul de Externe îi dă replica lui Vladimir Putin

Poziţia preşedintelui Putin în legătură cu scutul antirachetă din România ar putea fi interpretată ca o ameninţare la adresa securităţii regionale, transmite Ministerul Român de Externe.
Diplomatia română îşi exprimă ”surprinderea” faţă de declaraţiile pe care liderul de la Kremlin le-a făcut ieri, la Atena, şi reiterează că acest sistem antirachetă are un caracter strict defensiv, nefiind îndreptat împotriva Rusiei sau a altor state.
”Distorsionarea repetată a acestor realităţi nu face decât să menţină o atmosferă tensionată, în contradicţie cu spiritul de deschidere manifestat de România şi Aliaţii săi pe tema apărării antirachetă”, se arata intr-un comunicat al MinstErului Roman de Extrene.
Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat din nou, România şi Polonia, susţinând că cele două state din Europa de Est ar putea să ajungă în raza de acţiune a rachetelor ruseşti doar pentru că deţin elemente ale scutului antirachetă american, pe care Moscova îl consideră un risc pentru securitatea naţională.
De asemenea, liderul rus a precizat că Moscova a atras atenţia în mod repetat că va lua măsuri represive împotriva statelor care adăpostesc scutul antirachetă american, însă Washington-ul şi aliaţii săi au ales să ignore toate avertismentele.