Confidenţialitate

Mihaela Bilic și George Zafiu, în dialog despre gusturi la drum lung. Mihaela Bilic: Ca să nu mănânc noaptea, mă urc în mașină și încep să mă plimb | VIDEO

„Bucuriile simple din punct de vedere culinar sunt ceva care nu trebuie explicat, nici autorizat. Noi ar trebui să ne luăm această libertate de a mânca ce ne place fără să cerem avizul nutriționistului”, spune Mihaela Bilic într-un dialog cu George Zafiu, unul dintre moderatorii matinalului „Deșteptarea” din cadrul Europa FM. Ce face medicul nutriționist ca să nu mănânce noaptea? „Mă urc în mașină și încep să mă plimb. Este și o metodă de a mă relaxa. Bucureștiul noaptea este un alt București”. La polul opus, George Zafiu se urcă la volan ca să „caut ceva de mâncare”. 

Mihaela Bilic: „Bucuriile simple din punct de vedere culinar sunt ceva care nu trebuie explicat, nici autorizat. Noi ar trebui să ne luăm această libertate de a mânca ce ne place fără să cerem avizul nutriționistului”

Mihaela Bilic: Noi, ca oameni, suntem păcătoși, lacomi, pofticioși, mâncăcioși și dezechilibrați prin definiție, lucru pe care trebuie să ni-l asumăm.

George Zafiu: „Mai ții în minte, nu mai ții minte pentru că probabil doar pe mine m-a marcat, în primul teambuilding în care am fost și era o masă mare, țin minte că am vorbit despre parizer…”.

Mihaela Bilic: Cum să nu-mi aduc aminte, pentru că eram aproape de Râmnicu Vâlcea.

George Zafiu: „Și zic, stai, măi, puțin, dar Mihaela nu era cu mâncare sănătoasă?”.

Mihaela Bilic: Sau presupuneam noi că Mihaela ar trebui să mănânce sănătos. Dar mai ții minte în ce fel s-a schimbat atmosfera și energia când am început discuția despre parizer? Brusc, era un subiect la care toată lumea vibra.

E o chestiune la care – poate ne simțim vinovați – dar sufletul nostru se bucură într-un fel inocent și naiv și nu doar atât, dar am fost de curând în Italia și am găsit în piață un sandwich micuț într-o chiflă cu mortadella – parizerul italienesc. L-am mâncat cu atât de multă bucurie și plăcere.

Bucuriile simple din punct de vedere culinar sunt ceva care nu trebuie explicat, nici autorizat. Noi ar trebui să ne luăm această libertate de a mânca ce ne place fără să cerem avizul nutriționistului.

Mihaela Bilic: „Plecam la 22:00 și știam exact când să trec de Viena să nu prind traficul de dimineață”

Mihaela Bilic: Am descoperit că avem o pasiune comună: aceea de a conduce și de a conduce mai ales noaptea.

George Zafiu: „Dar de ce îți place noaptea?”.

Mihaela Bilic: Mi se pare în primul rând că timpul respectiv îl fur și se dilată. Atunci când toată lumea doarme tu să fii pe drum, felul în care lumina, atmosfera, noaptea în sine mi se pare că totul e altfel. Plus că dinamica celor din jur e diferită și mi se pare că mă bucur și de timp și de drum într-un alt fel. Parcă e numai al meu.

George Zafiu: „Care este cea mai mare distanță pe care ai făcut-o noaptea?”.

Mihaela Bilic: În jur de 2000 de kilometri. București – Viena, trecând de Viena. Plecam la 22:00 și știam exact când să trec de Viena să nu prind traficul de dimineață.

George Zafiu:Cred că cele mai multe vacanțe le-am făcut plecând noaptea, plecând undeva în jur de 22:00. Poți traversa Bucureștiul și nu mai stai… Orice plecare pe zi te ține încă o oră și jumătate în trafic”.

Mihaela Bilic, despre poftele culinare la ceas de seară: „Ca să nu mănânc, mă urc în mașină și încep să mă plimb”

Mihaela Bilic: Îl iubesc pe București noaptea. În loc să caut prin frigider după ora 22:00 – știi că toată lumea zice să nu mâncăm seara, dar în teorie știm că nu trebuie să mâncăm, însă în practică atunci este ora perfectă. Exact ca un copil din acela rău zici cum ar fi acum să mănânc ceva. Și ca să nu mănânc, mă urc în mașină și încep să mă plimb. Este și o metodă de a mă relaxa. Bucureștiul noaptea este un alt București.

George Zafiu: „Eu dacă plec noaptea după 22:00, caut ceva de mâncare”.

Mihaela Bilic: Eu plecam până la Sinaia să mănânc papanași. Eu ziceam că mă duc după papanași, dar îmi plăcea drumul până la papanași.

Urmărește întregul dialog dintre Mihaela Bilic și George Zafiu pe Frecvența Gustului

Sursa colaj foto: Europa FM

Citește și: Dr. Mihaela Bilic și excesele în alimentație: Este o problemă dacă mănânc carne în fiecare zi? | VIDEO