Confidenţialitate

Mihaela Bilic: Cele mai bune moduri de a prepara peștele. Cât trebuie să stea la cuptor și de ce este sănătos chiar și cel prăjit | VIDEO

Care sunt cele mai bune moduri de a găti peștele? La această întrebare, lansată de nutriționistul Mihaela Bilic, au răspuns ascultătorii Europa FM, în cadrul emsiunii Frecvența Gustului.

Unul dintre ascultătorii Europa FM a spus că preferă peștele gătit la cuptor, iar nutriționistul Mihaela Bilic a explicat și beneficiile acestui mod de preparare:

„Gătitul la cuptor este extrem de sănătos și proteinele gătite așa sunt mai ușor de digerat, deci este fantastic de bine ce-i face acestui pește gătitul la cuptor. O jumătate de oră la 180 de grade la cuptor și peștele este gătit, de la o jumătate de oră în sus este suficient ca peștele să fie gătit. Poate fi consumat și rece, fărămițat într-o salată, veți vedea, câteodată este mai bun decât peștele afumat.”

Apreciat de foarte mulți români, borșul de pește s-a aflat și el printre preferințele ascultătorilor noștri. Mihaela Bilic spune că, prin fierberea oaselor, calciul se dizolvă în zeamă și este asimilat de organismul nostru. Deci, o idee și gustoasă și sănătoasă:

„Ciorba făcută cu tot cu os, indiferent de carne, este o sursă foarte bună de calciu. Calciul se dizolvă în apă, prin fierberea oaselor el trece în acea zeamă de ciorbă. Niciodată nu ocoliți și nu aruncați lichidul în care fierbe peștele cu tot cu os, calciul este extrem de sănătos.”

Realizatoarea emisiunii Frecvența gustului a ținut să precizeze și faptul că peștele de apă sărată conține o serie de minerale esențiale pentru dezvoltarea și bunăstarea organismului:

„Peștele de apă sărată vine cu o mulțime de minerale: seleniu, crom, iod. Măcar pentru aportul acesta de minerale din apă includeți peștele în meniul vostru la fel de des ca și carnea. (…) A trebui ca măcar în două zile să fie prezent și dacă s-ar putea ca în una din dăți să fie pește gras și mai bine.”

„Să nu vă fie teamă, dacă prăjirea este corectă, uleiul nu poate pătrunde printre fibrele de pește”, a mai spus medicul nutriționist.

Nu contează modul în care cumpărați peștele, important este să-l consumați, acesta a fost mesajul Mihaelei Bilic către ascultătorii Europa FM:

„Indiferent că e congelat, proaspăt, în conservă, afumat, important ar fi să mâncăm pește mai des fără să căutăm peștele perfect. Cât despre urmele de mercur, e vorba doar de peștii mari, nu e cazul în peștele mic, în cel de apă dulce, nu ar trebui să facem din asta o problemă, peștele nu aduce decât beneficii, haideți să-l consumăm mai des, de două ori pe săptămână ar trebui să fie.”

Urmăriți în continuare Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic:

Foto: Shutterstock

Citește și: Mihaela Bilic, despre consumul de pește: „Are 20-25% cantitate de proteine calitatea întâi. Sardina, mai bogată în Omega 3 decât somonul” | VIDEO