Confidenţialitate

Migranții care ajung în România ar putea fi cazați în containere modulare | AUDIO

România ar putea achiziționa unități modulare pentru primirea migranților, spune ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache.

Audiat în comisia de sănătate din Parlament, Victor Costache a fost întrebat cum va interveni Ministerul Sănătății în criza migranților:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De săptămâna trecută, de când Turcia a anunțat că nu-i va mai împiedica pe migranți să ajungă în Europa, cel puțin zece mii de migranți au încercat să intre în Grecia.

Polițiștii greci au folosit astăzi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe migranți

La Kastanies, un orășel din Grecia, aflat la granița cu Turcia, au avut loc incidente între migranți și polițitii greci, care au folosit gaze lacrimogrene, după ce în urmă cu câteva zile, garda de Costă din Grecia a folosit focuri de armă pentru a-i determina pe migranți să se întoarcă în Turcia.

“Noi vrem să ajungem în Germania. Nu vrem să rămânem aici, în Grecia, înțelegi? Ne dorim o viață mai bună pentru familiile noastre, de asta trecem granița”, a spus un migrant pentru BBC.

Grecia a suspendat deja, pentru o lună, dreptul refugiaţilor de a cere azil.

În urma incidentelor din ultimele zile au fost reținuți cel puțin 180 de migranţi, iar insulele grecești Lesbos, Chios și Samos sunt cele mai afectate de numărul mare de refugiați.