Confidenţialitate


Meniul pasagerilor de pe Titanic în ziua în care vasul s-a scufundat – FOTO


Meniul pasagerilor de pe Titanic în ziua în care vasul s-a scufundat – FOTO

Vasul de croazieră Titanic s-a lovit de un aisberg la finalul zilei de 14 aprilie 1912, la 23:40 şi s-a scufundat trei ore mai târziu.

Documentele care au supravieţuit dezastrului ne arată o mică parte din cum s-a desfăşurat ultima zi a călătorilor pe vas.

Pasagerii de pe „nava viselor” erau împărţiţi în trei clase. În timp ce călătorii de la clasele inferioare ocupau cea mai joasă parte a navei, pasagerii de la prima clasă ocupau primul etaj.

Însă marea diferenţă care exista între cele trei clase era în mâncarea pe care o primeau.

În ziua catastrofei, pe 14 aprilie 1912, pasagerii clasei I puteau alege să mănânce file de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveţi, maioneză de somon şi sardine afumate.

Acestea sunt doar câteva dintre preparatele servite pe vas, la masa de prânz a zilei de 14 aprilie 1912.

Pasagerii au servit şi platouri bogate din brânzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt câteva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca băutură, au servit bere la draft din Munchen, cu gheaţă.

Meniu clasa I

meniu-titanic-2

Pasagerii clasei a doua serveau la micul dejun fructe, peşte proaspăt, rinichi de vită la grătar şi bacon, cârnaţi la grătar, piure de cartofi, ouă prăjite, cartofi prăjiţi, iar printre băuturi se numărau ceaiul şi cafeaua.

La cină călătorii se bucurau de miel de primăvară, sos de mentă, friptură de curcan, sos cranberry, pui curry cu orez, orez fiert. Ca desert, pasagerii aveau de ales între budincă de prune, îngheţată americană, nuci asortate, fructe proaspete şi biscuiţi, iar ca băutură serveau doar cafea.

meniu-titanic-3

meniu-titanic-4

Situaţi în cea mai joasă parte a navei, călătorii de la clasa a treia aveau pe masă, la micul dejun, pâine proaspătă cu unt, marmeladă, fulgi de ovăz cu lapte, ceai şi cafea. La cină serveau supă de orez, pâine proaspătă, cartofi fierţi şi friptură de vită.

meniu-titanic-1

Titanicul a naufragiat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, la mai puțin de trei ore de la ciocnirea de aisberg. În urma scufundării și-au pierdut viața 1517 persoane din cele 2228 aflate la bord.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…