Medicul Mircea Beuran contestă demiterea sa de la Spitalul Floreasca

Medicul Mircea Beuran, demis de la conducerea Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, a anunțat că va contesta măsura.

Fostul șef de secție este susținut de o parte din medicii spitalului care amenință cu grevă.

Separat de anchetele medicale, există și o anchetă a Parchetului General pentru omor din culpă, suspiciunile de fals și uz de fals, precum și înșelăciune. Spitalul este acuzat ca ar fi încercat să mușamalizeze cazul.

Anchetele și controalele vin după ce o femeie a luat foc pe masa de operație, suferind arsuri pe 40% din suprafața corpului. Ea a murit ulterior.

Concluziile oficiale ale verificărilor făcute de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii vor fi prezentate astãzi de ministrul Sãnãtãtii, Victor Costache. Și nu sunt excluse alte măsuri – în afară de demiterea sefului de secție – a arătat premierul Ludovic Orban.

Verificările de pana acum au arătat că incidentul de la Spitalul Floreasca – făcut public cu întârziere de unitatea spitalicească – a fost cauzat de o eroare: unul dintre medici a folosit greșit un dezinfectant care, în contact cu aparatura electrică, a provocat flacăra.

Mircea Beuran este cel care a semnat protocolul operator al interventiei respective, deși declara că nu a luat parte la operație.Beuran spune că va contesta măsura deoarece aceasta nu a fost motivată. Intr-o interventie la Antena 3, medicul s-a plins ca nu a fost audiat.

„Nu m-a chemat niciodată, nici Ministerul, nici conducerea spitalului. Spitalul are un medic coordonator al blocului operator. Are o asistentă șefă coordonatoare. Nu aparține acest teritoriu de departament de urgență secției a 3-a, căreia eu sînt șef de secție. Mai mult, responsabilul cu probleme de coordonare a fost numit, după două zile, directorul medical, iar acuma, cînd am vrut sa vorbesc cu el, este în concediu fără plată. Mă gîndesc așa-ce-o însemna asta?”, a spus Mircea Beuran.

Medicul este susținut de peste 20 de medici care au semnat un mesaj comun în care au anuntat ca protesteaza asigurind doar asistenţa medicală pentru urgenţele majore. Nu a fost anunțată însă data acestui protest.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS