Confidenţialitate

Medicul fals Matteo Politi a fost trimis în judecată

Auto-intitulatul specialist în chirurgie plastică este acuzat că a exercitat fără drept a profesia de doctor și a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a operat.
Procurorii susțin că Matteo Politi ar fi înșelat 19 persoane.

Matteo Politi a indus în eroare 9 femei, susținând că este medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat și cerând, în schimb, între 3.000 până la 10.000 de euro, susțin procurorii.

Totodată, în septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a promis că va deschide o clinică și le va închiria spații, lucru care nu s-a întâmplat.

Italianul a încasat de la cei 2 aproape 14.000.

Mai mult, în martie 2018, individul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti să falsifice mai multe înscrisuri care atestau că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României.

I-au eliberat inculpatului coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Acuzațiile nu se termină aici, pentru că procurorii au stabilit că Politi a determinat și funcționat din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.