Confidenţialitate

Medicii spun că triajul epidemiologic al elevilor se va face în clase și nu la intrarea în școală

Ei recunosc că astfel există riscul ca unii copii bolnavi să intre în clase, dar mizează pe vigilența părinților.

Ministrul Educației a spus că pot sta și câte doi elevi în bancă, dar medicii le recomandă școlilor să facă tot posibilul pentru a menține distanța de un metru între elevi.

Odată cu redeschiderea școlilor din 8 februarie, triajul epidemiologic al elevilor se va face la fel ca până acum, adică în clase. La intrarea în școală, copiilor doar li se va măsura temperatura, a spus la Europa FM, Daniela Rajka, presedintele Societății Medicilor din Colectivitățile de Copii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ce ar trebui să fie atenți părinții?

„La cel mai mic semn că ceva nu este în regulă cu acel copil, ar trebui ținut acasă. Faptul că îi curge puțin nasul, că îi este puțin greață, că îl doare un pic burtica, este mai bine să fie ținut acasă până ne lămurim ce este cu acel copil.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă toți elevii poartă mască, inclusiv cei din ciclul primar, e importantă și păstrarea distanței, mai spune Daniela Rajka:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Presedintele Societății Medicilor din Colectivitățile de Copii speră ca delegările și detașările la Direcțiile de Sănătate Publică să înceteze, iar medicii și asistenții școlari să își poată relua activitatea în unitățile de învățământ.

Oricum, vor fi în continuare școli fără medici, deoarece problema deficitului de personal nu poate fi rezolvată într-un timp scurt.

  • Florentina Mihăiță