Confidenţialitate

Medic conspiraţionist, cercetat disciplinar pentru că a instigat la nerespectarea regulilor

Medicul Răzvan Constantinescu a fost suspendat de Universitatea de Medicina și Farmacie Iași.

El este cercetat disciplinar pentru că instigat la nerespectarea normelor legate de pandemia de COVID-19.

Răzvan Constantinescu, medic și șef lucrări la universitatea ieșeană de Medicină, nu mai are dreptul să predea, să susțină lucrări practice și de laborator, să îndrume proiecte de an și să participe la examene sau la orice activități care presupun interacțiunea cu studenții – se arată în decizia semnată de rectorul Viorel Scripcariu.

Pe 25 iunie, Comisia de Etică a Universităţii l-a sancționat cu avertisment scris pe medicul gastroenterolog, acuzat că a denigrat imaginea instituţiei de învăţământ superior medical și că a folosit un limbaj „ireverenţios şi neacademic”.

La audieri, Răzvan Constantinescu a declarat că nu va respecta decizia universităţii și nici procedurile interne instituite în perioada pandemiei.

În viziunea medicului sancționat, decizia UMF de a primi în sesiune studenţi vaccinați sau testați ar fi menită – citez – ”să crească numărul de celor injectaţi pentru a se putea raporta respectarea planului la hectar”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid, Valeriu Gheorghita, a cerut o reacție mai fermă împotriva medicilor care induc oamenii în eroare.

Răzvan Constantinescu este anchetat și de Colegiul Medicilor din Iaşi, pentru alte afirmaţii neştiinţifice şi cu un potenţial de a afecta încrederea pacientului în medic şi chiar de a denigra ştiinţa medicală, potrivit Ziarul de Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.