Confidenţialitate

Medalia Verde: Asociația „11even”, din Cluj-Napoca, va croi un tricou gigant din material reciclat, ca să stabilească un record mondial

Sticlele de plastic din care ne bem sucul sau apa se pot transforma în tot felul de obiecte, dacă le colectăm selectiv în loc să le aruncăm pe unde apucăm.

Asociația „11even”, din Cluj-Napoca, are în plan chiar să bată un record mondial având ca materie primă PET-urile. Un tricou uriaș va fi țesut din fir obținut în urma reciclării a 250.000 de sticle din plastic care vor fi preluate din mai multe magazine din țară, din spațiile pentru colectare selectivă.

PET-urile sunt transformate apoi în țesătură din care va fi lucrat cel mai mare tricou din lume, făcut din material reciclat. Acesta trebuie să fie gata până pe 22 aprilie, când reprezentanții Cărții Recordurilor vor veni la București să omologheze recordul, deținut în acest moment de Iordania.

Ovidiu Neamțu, președintele Asociației „11even” a explicat la Misiunea Verde cum va fi pus în practică proiectul „Tricou de Uriaș”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: