Confidenţialitate

Măsuri stricte, de luni. Masca obligatorie, toate școlile închise și declarație pe propria răspundere după 23:00

De luni, la nivel național intră în vigoare mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea infectărilor cu SARS CoV-2.

Masca devine obligatorie în toate localitățile, indiferent de numărul infectărilor. Sunt exceptați copiii care nu au împlinit 5 ani.

Tot indiferent de numărul îmbolnăvirilor, toate unitățile de învățământ trec în scenariul roșu, în care se predă exclusiv online.

Pe de altă parte, creșele și unitățile after school rămân deschise. Cele mai multe magazine își vor opri activitatea la ora 21:00 și pietele aflate în spații închise își suspendă activitatea.

Acolo unde se poate, operatorii economici trebuie să le permită angajaților să lucreze de acasă. Dacă nu, personalul trebuie împărțit în cel puțin două grupe de lucru.

Angajații trebuie să înceapă, respectiv să își termine activitatea la o diferenţă de cel puţin 2 ore. Nu în ultimul rând, se revine la completarea declarațiilor, însă doar pentru cei care trebuie să iasă din casă între orele 23:00 și 05:00.

Modelul se găsește și pe site-ul Europa FM și printre motivele pentru care puteți ieși din casa în acest interval se numără achiziționarea de medicamente sau îngrijirea unei persoane cu dizabilități.

În cazul în care vă deplasați în interes profesional în intervalul menționat, veți avea nevoie de o adeverință de la angajator și de legitimația de serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Marin