Confidenţialitate

Măsuri pentru coronavirus | Autoritățile din România decid dacă vor fi montate scannere termice pe aeroporturi

Autoritățile decid astăzi dacă vor fi instalate scannere termice pe aeroporturi, având în vedere rapiditatea cu care se răspândește noul tip de coronavirus din China.

Între timp, Ministerul Sănătății a anunțat măsuri speciale pe Aeroportul Otopeni – mâine, când se întorc acasă din China 25 de români. Ei sunt instrumentiști, membri unui ansamblul folcloric din Mioveni, care s-a aflat în turneu în statul asiatic.

La nivel global numărul de îmbolnăviri confirmate a ajuns la peste 2.700. În China, s-au înregistrat 80 de decese.

Săptămâna trecută Aeroportul Otopeni a instalat panouri de informare privind noul tip de coronavirus apărut în China. Iar pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj au fost lipite afișe informative în terminalele de sosiri și plecări, fiind distribuite de asemenea flyere pasagerilor.

Următorul pas va fi instalarea unor scanere termice care detectează pasagerii care au febră. Deja în cabinetele medicale pe aeroporturi asistența se asigură permanent iar stocurile de măști, manusi și dezinfectante au fost suplimentate.

La nivel global îngrijorările cresc în condițiile în care capacitatea de propagare a virusului a sporit, remarcă experții. La momentul actual, nu se știe clar cât de periculoase ar putea fi mutaţiile virusului.

Vestea bună este că în laborator cercetătorii au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus. Reuşita lor reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin.

Îmbolnăviri au mai fost anunțate în Hong Kong, unde maratonul anual a fost anulat, dar și în Taiwan, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Malaezia, Nepal, Vietnam, Statele Unite, Canada și Franța.