Numărul deceselor provocate de coronavirus în China a crescut la 80

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China, potrivit Reuters.

Numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în orașul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China.

Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei.

Premierul chinez Li Keqiang efectuează astăzi o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia și a stat de vorbă cu pacienții și personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește, și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii dacă cei din China pot ține epidemia sunt control.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS