Măsuri de securitate sporite la frontiera de sud-vest pentru a opri valul de migranți

S-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța la frontiera de sud-vest a României. Începând de vineri, a crescut numărul patrulele terestre iar echipajele de la sol le-a venit în ajutor și un elicopter al Inspectoratului General al Aviației. Mai mult, pentru paza frontierei, au fost mobilizați jandarmii și Poliția națională.
Oamenii legii vor patrula în echipe mixte, polițiști de frontieră, jandarmi și ofițeri și agenți de la Poliția nationala. Aceștia vor actiona în zona verde dar și pe căile de comunicații din apropierea frontierelor cu Serbia și Ungaria. Asemenea echipe de intervenție mixte s-au format in județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, iar reprezentanții Ministerului de Interne spun că numarul lor ar putea crește în funcție de situația operativă. Un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației survolează și el zona de frontieră atât în timpul zilei cât și noaptea pentru a despista orice încercare de trecere frauduloasă a graniței. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generație, autospeciale cu sistem de termoviziune și câini de serviciu.

Reprezentanții Ministerului de Interne se pregătesc de un posibil aflux de migranți din Serbia. La Belgrad mai sunt câțiva mii de refugiați care vor sa ajungă în Occident. De altfel, în ultimele nopți au avut loc mai multe tentative de trecere a frontierei din Serbia și România dar prezența patrulelor Poliției de Frontieră i-a descurajat. De altfel România are un tratat de readmisie cu Serbia astfel încât orice persoană care trece frontiera dintre cele 2 țări poate fi expulzată în Serbia în timp foarte scurt, în baza acestui tratat. Cu toate astea refugiații încearcă să intre în România prin zona verde pentru a pleca mai departe in Ungaria și apoi in Occident.

Autoritățile maghiare au ridicat un gard la granița cu Serbia și au înăsprit legislația privitoare la trecerea frauduloasă a frontierelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS